Naď: Nová vláda by mohla byť vymenovaná pred Veľkou nocou

TA3
29.3.2021 13:12

Uvedomovali sme si, že to trvá už dlho a niekto musí ustúpiť, povedal v relácii Braňo Závodský Naživo minister obrany Jaroslav Naď s tým, že nová vláda Eduarda Hegera by mohla byť vymenovaná pred Veľkou nocou. OĽANO má už aj kandidáta na nového ministra zdravotníctva, ktorý podľa Naďa nie je politik.

Naď: Nová vláda by mohla byť vymenovaná pred Veľkou nocou
TASR/Jakub Kotian

Naď si myslí, že s koaličnými partnermi sa zhodli, že by bolo ideálne, ak by k výmene na postoch došlo ešte pred stredou, kedy by mala zasadať vláda. Eduard Heger by mal za prezidentkou ísť aj s podpismi poslancov, ktorými bude takisto krytá podpora jeho vlády. Rozhodnutie, ktoré urobili, bolo mimoriadne zodpovedné a Igor Matovič urobil podľa neho štátnické gesto.

Naď by osobne chcel, aby sa na svoju pozíciu vrátil bývalý minister práce Milan Krajniak, hoci sa podľa neho vyjadril, že sa už neplánuje o post uchádzať. Za predpokladu, že ich nominujú materské strany, ministerstvo spravodlivosti by mala viesť znovu Mária Kolíková, rezort diplomacie by mal opäť viesť Ivan Korčok, ministerstvo hospodárstva Richard Sulík a školstvu by mal šéfovať Branislav Gröhling. OĽANO podľa Naďa nebude nominácie blokovať.

Čo sa týka nového riaditeľa Slovenskej informačnej služby, opäť si ho vyberie Sme rodina. "Nikto z koalície túto otázku neotvoril. U nás to platí," uviedol Naď. Mal by to byť profesionál. Naď zhodnotil, že spolupráca s SIS bola počas posledného roka dobrá, problémov sa neobáva.

Podľa Jaroslava Naďa bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí sa už do vlády nevráti. Na margo nového šéfa rezortu zdravotníctva Naď povedal, že kandidáta už majú. "Je to človek, ktorý spĺňa odborné aj morálne kvality," prezradil Naď s tým, že to nie je politik a jeho meno by chceli najskôr oznámiť prezidentke Zuzane Čaputovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok