Bratislavský hrad večer zhasne a pripojí sa k Hodine Zeme

TA3 TASR
27.3.2021 10:24

Bratislavský hrad sa v sobotu večer na hodinu ponorí do tmy. Kancelária národnej rady sa tak zapojí do iniciatívy Hodina Zeme. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR. Štandardné nasvietenie hradu bude podľa kancelárie vypnuté od 20.30 do 21.30 h.

Bratislavský hrad večer zhasne a pripojí sa k Hodine Zeme
TASR/Marko Erd (ilu)

Do iniciatívy sa zapojí v sobotu večer aj prezidentský palác. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec. Rovnako ako Bratislavský hrad sa tak palác na hodinu od 20.30 do 21.30 h zahalí do tmy.

Do iniciatívy sa zapojí aj Národná banka Slovenska so svojou budovou ústredia i Mestský hrad v Kremnici, ktorý jej patrí. Informovala o tom vedúca oddelenia komunikácie NBS Jana Kováčová s tým, že tak urobia už po jedenásty raz. Uviedla viaceré kroky, ktorými chce NBS prispieť k zlepšeniu pracovného prostredia a ochrane životného prostredia. Napríklad separovanie odpadu, výsadbu zelene, výmenu tlačiarní či výmenu osvetlenia za LED svietidlá, čím znížila spotrebu elektrickej energie o vyše 57 percent.

V sobotu sa do iniciatívy opäť zapojí aj viacero slovenských miest a obcí, ako aj kultúrnych pamiatok, medzi nimi napríklad Bojnický zámok. Hodina Zeme patrí medzi najväčšie globálne akcie so zapojením sa širokej verejnosti. Cieľom iniciatívy Svetového fondu na ochranu prírody je upriamiť pozornosť na trvalo udržateľný život. Spolupatričnosť vyjadruje každoročne zhasnutím svetiel viac ako miliarda ľudí na celom svete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok