Pre Nemecko už nie sme rizikoví, väčšina obmedzení sa zruší

TA3 TASR
26.3.2021 16:48

Nemecko vyradilo Slovensko, Česko a rakúsku spolkovú krajinu Tirolsko zo zoznamu rizikových oblastí, v ktorých sa šíria varianty nového koronavírusu. Oznámil to Inštitút Roberta Kocha (RKI). Znamená to, že o polnoci zo soboty na nedeľu sa ruší väčšina obmedzení vstupu do Nemecka zo SR, ČR a Tirolska.

Pre Nemecko už nie sme rizikoví, väčšina obmedzení sa zruší
TASR/AP (ilu)

Pre vysoký počet nakazených Nemecko s platnosťou od nedele zaradilo na zoznam vysoko rizikových oblastí celé Francúzsko i jeho zámorské teritóriá. Osoby prichádzajúce z Francúzska do Nemecka sa tak budú musieť pri vstupe do krajiny preukázať negatívnym výsledkom testu na koronavírus a podstúpiť povinnú karanténu.

Nemecká vláda vyhlásila v polovici februára ČR, Slovensko a väčšinu Tirolska za oblasti so zvýšeným výskytom nákazlivejších mutácií koronavírusu. Z týchto oblastí mohli na územie Nemecka vstúpiť len nemeckí občania a osoby s trvalým pobytom v tejto krajine.

Výnimky dostali vodiči kamiónov, zdravotnícki pracovníci a ďalšie skupiny občanov vrátane cezhraničných pracovníkov pôsobiacich v oblastiach dôležitých pre chod štátu. Všetci sa následne museli preukazovať negatívnym výsledkom testu nie starším ako 48 hodín.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok