Sú predčasné voľby riešením? V politike odpovedia Kollár a Pellegrini

TA3
26.3.2021 12:27

Vládna kríza sa ťahá už niekoľko týždňov. Ministri podávajú demisiu, parlament je nefunkčný a pandémia koronavírusu nás stále trápi, akoby v posledných dňoch išla bokom.

Sú predčasné voľby riešením? V politike odpovedia Kollár a Pellegrini
TA3

Vyzerá to tak, že riešenie vzniknutej politickej aj pandemickej situácie je v nedohľadne. Dokonca ani apel prezidentky na premiéra Igora Matoviča nepomohol. Namiesto toho podali demisiu ďalší ministri zo strany SaS. Strana Za ľudí dala premiérovi ultimátum do pondelka, keďže trvajú na štvorkoalícii.

Sloboda a Solidarita zas pozastavila účasť v koalícii, dovtedy, kým premiér Igor Matovič nepodá demisiu. Je vôbec možné, aby ministri OĽANO stíhali riadiť niekoľko ministerstiev ako náhradníci? Prezidentka vyzvala premiéra, aby konal. Ten je ticho už niekoľko dní.

Dokáže sa rozhádaná koalícia dohodnúť? Venuje pri súčasnej kríze pandémii dostatočnú pozornosť? Mal by Igor Matovič podať bezodkladne demisiu? Sú predčasné voľby riešením?

V relácii V politike sledujte diskusný duel Borisa Kollára (Sme rodina) a Petra Pellegriniho (Hlas-SD) a na aktuálne dianie zareagujú aj sociologička Sylvia Porubänová a politológ Jozef Lenč. V nedeľu o 11:00 na TA3!

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok