Mailové žiadosti o odklad daňového priznania budú uznávať

TA3 TASR
25.3.2021 16:34

Hoci parlament zatiaľ neschválil novelu zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením koronavírusu, Finančná správa SR uznáva doteraz zaslané žiadosti o odklad daňového priznania emailom. Daňovníci ich môžu posielať aj naďalej, informovala hovorkyňa FS Martina Rybanská.

Mailové žiadosti o odklad daňového priznania budú uznávať
SITA/Nina Bednáriková

"Akceptujeme doteraz zaslané oznámenia o predĺžení lehoty na podanie daňového priznania a daňovníci ich môžu posielať aj naďalej, keďže im chceme vyjsť v ústrety zjednodušením komunikácie s nami. Zosúladenie dohodnutého zámeru s legislatívou je v kompetencii Národnej rady SR, ktorá sa tým má zaoberať v utorok 30. marca. Samozrejme, naďalej platí, že oznámenie môže daňovník doručiť aj prostredníctvom pošty, kuriérom, či doniesť na daňový úrad osobne," uviedla Rybanská.

Možnosť poslať oznámenie o odklade termínu podania daňového priznania k dani z príjmov za minulý rok prostredníctvom emailu schválila vláda v novele zákona 17. marca. Pre vládnu krízu však predseda NR SR Boris Kollár aktuálnu schôdzu parlamentu prerušil do 30. marca.

Klienti, ktorí nie sú povinní elektronicky komunikovať s finančnou správou, môžu namiesto podania žiadosti o odklad poštou, kuriérom alebo osobne, napísať finančnej správe email na podnety@financnasprava.sk. Email musí obsahovať meno, priezvisko, dátum narodenia, DIČ alebo rodné číslo, adresu trvalého pobytu, novú lehotu na podanie priznania a obchodné meno a IČO v prípade, že daňové priznanie podáva právnická osoba - nepodnikateľ.

Daňovníci môžu požiadať o predĺženie lehoty na podanie daňového priznania bez udania dôvodu o tri mesiace, prípadne o šesť mesiacov v prípade príjmov zo zahraničia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok