Žiadne povalenie vlády. OĽANO klame, ohradila sa SaS

TA3
25.3.2021 15:26

Strana SaS reagovala na vyjadrenie OĽANO, ktoré tvrdí, že "predseda strany SaS Richard Sulík sa rozhodol povaliť ďalšiu demokratickú vládu". "Povalenie vlády" nie je na základe počtu poslancov NR SR, ktorými disponujú jednotlivé koaličné strany, podľa SaS vôbec možné. SaS označila tvrdenie OĽANO za nepravdivé.

Žiadne povalenie vlády. OĽANO klame, ohradila sa SaS
TASR/Jakub Kotian

"Tri vládne strany- OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí, majú spolu minimálne 80 poslancov. Tým pádom môžu vládnuť s dostatočnou rezervou. Vládu sme teda nepovalili a ani to nie je na základe jednoduchých počtov možné," oznámila SaS.

Strana pripomína, že po požiadavke premiéra Igora Matoviča podal Sulík demisiu, čím sa podľa SaS "stotožnil s tvrdením OĽaNO, že uprednostniť vlastnú stoličku pred budúcnosťou krajiny je poľutovaniahodné." SaS očakáva, že to isté spraví aj Matovič a podá demisiu tak, ako sľúbil. Tým sa otvorí cesta k plodným rokovaniam o rekonštrukcii vlády.

Sulík dopoludnia oznámil, že jeho strana pozastavuje účasť v koalícii dovtedy, kým Matovič "nepodá demisiu tak, ako sľúbil". Koaličná kríza sa ťahá už približne tri týždne. Ako pripomenul Sulík, odstúpil už on aj Mária Kolíková. To boli dve podmienky Igora Matoviča na to, aby podal demisiu aj on. Okrem postu ministra hospodárstva a ministerky spravodlivosti však premiér vyzval na odchod aj Juraja Šeligu a Janu Bittó Cigánikovú. Tí zatiaľ na svojich miestach ostali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok