Úloha mediátora Kollárovi nevyšla. Je to na premiérovi, povedal

TA3
24.3.2021 20:31

Demisia Milana Krajniaka bola spoločným straníckym rozhodnutím, povedal v relácii Téma dňa predseda parlamentu Boris Kollár. Verí, že partneri pozbierajú zvyšky zdravého rozumu a koalíciu udržia.

Úloha mediátora Kollárovi nevyšla. Je to na premiérovi, povedal
TA3

Dali sme to najlepšie, čo sme mali, aby nás niekto nemohol upodozrievať, povedal v relácii Kollár. "Som presvedčený o tom, že je veľmi nešťastné to, čo robia moji kolegovia, že uprednostňujú egá," uviedol.

Chaos okolo koaličnej krízy do národnej rady nechcel preniesť, a preto prerušil jej rokovanie. "Prepáčte, ja keby som chcel predčasné voľby, robím to isté," uviedol. Za farizejstvo označil správanie kolegov, ktorí na jednej strane hovoria, že predčasné voľby nechcú, no zároveň robia všetky kroky, ktoré k tomu smerujú.

Verí, že všetci členovia koalície pozbierajú zvyšky zdravého rozumu a dohodnú sa. Pokiaľ nie, tak je nekorektné voči ľuďom krízu naťahovať, povedal Kollár. Ľudia si ich nevolili preto, aby sa doťahovali, ale preto, aby plnili programové vyhlásenie vlády. "Je trestuhodné takto zahodiť dôveru, ktorú sme dostali od ľudí." Zopakoval, že hnutie Sme rodina nemá personálne požiadavky na konkrétne pozície.

"Teraz je to už na premiérovi, aby to svojou váhou upratal. Nech sa rozhodne akokoľvek, musí teraz konať on," povedal Kollár, ktorý prevzal v koalícii úlohu mediátora a situáciu sa snažil upokojovať, čo sa mu podarilo len na krátky čas.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok