Vakcína Johnson & Johnson v apríli príde, potvrdil český minister

TA3 TASR
24.3.2021 20:02

Vakcína proti koronavírusu od spoločnosti Johnson & Johnson by mala do Česka doraziť ešte v apríli. V stredu to v Poslaneckej snemovni oznámil český minister zdravotníctva Jan Blatný, píše spravodajský portál Novinky.cz.

Vakcína Johnson & Johnson v apríli príde, potvrdil český minister
TASR/AP (ilu)

"Vakcína v apríli príde, len v menšom množstve. Pôjde o 30 až 40 tisíc dávok," vyhlásil Blatný. Celkovo by tak malo v apríli doraziť do Česka zhruba 1,5 milióna dávok vakcín proti novému koronavírusu. Blatný tak vyvrátil slová premiéra Andreja Babiša, ktorý v utorok oznámil, že táto očkovacia látka v apríli do ČR nepríde.

"Bohužiaľ, v apríli ju nedostaneme, nikde nebude, ani (vakcína od firmy) CureVac. Dostaneme Pfizer/BioNTech, Modernu, AstraZenecu. No tá znížila počet dodávok. Je to veľká neistota, ťažko sa to plánuje," povedal Babiš vo vysielaní rozhlasovej stanice Frekvence 1.

Vakcína od spoločnosti J&J je zatiaľ jediná, ktorá sa aplikuje len v jednej dávke. Podľa pôvodných Blatného vyjadrení mala byť dodávaná do Európskej únie od 16. apríla. Česko má objednané celkom dva milióny dávok. Zdravotníci v Česku aplikovali doteraz 1 418 114 dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19. V utorok bolo zaočkovaných 36 230 ľudí. Obe dávky dostalo 384 841 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok