Noví poslanci ani po siedmich mesiacoch nedostali notebooky

SITA
4.10.2012 10:19

Novozvolení poslanci nemajú podľa Jozefa Mikloška (KDH) ani po siedmich mesiacoch nové notebooky. Ako povedal, po siedmich mesiacoch sa to už dávno dalo vybaviť. Otto Brixi zo Smeru v tom veľký problém nevidí.

Noví poslanci ani po siedmich mesiacoch nedostali notebooky
SITA

"Neviem, kde to viazne. Údajne sa zriadila poslanecká komisia, ktorá bude vyberať notebooky a tlačiarne,“ povedal Mikloško. Podľa neho výhodou notebooku je, že v pléne si môže študovať predložené zákony. „Patrí to k náležitostiam poslanca. Je tu určitá diskriminácia,“ dodal.

Podľa poslanca Brixiho je dostupnosť komunikačných technológií taká široká, že každý poslanec sa vie dostať k práci s počítačom. „Či už z vlastných prostriedkov alebo k počítaču, ktorý má v kancelárii na Hrade, vie vykonávať mandát poslanca, aby bol čo najužitočnejší,“ povedal Brixi.

V tomto volebnom období je v parlamente 54 poslancov, ktorí majú nárok na osobný počítač a tlačiareň. Poslanci, ktorí boli v marcových parlamentných voľbách zvolení opätovne, sa musia uspokojiť s technickými prostriedkami, ktoré používali ešte pred predčasnými parlamentnými voľbami, pretože na nové zariadenia nárok nemajú.

V decembri minulého roka parlament rozhodol, že "patrí nový osobný počítač a tlačiareň len tým poslancom Národnej rady Slovenskej republiky, ktorí nevykonávali mandát poslanca Národnej rady Slovenskej republiky v V. volebnom období".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok