Kolíková verí, že kríza bude do týždňa vyriešená a Matovič odstúpi

TA3
24.3.2021 12:46

Vraciam sa ako poslankyňa do Národnej rady, potvrdila bývalá ministerka spravodlivosti a podpredsedníčka strany Za ľudí Mária Kolíková, ktorá nedávno podala demisiu. V relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo prezradila, že na rozhovoroch o ukončení koaličnej krízy sa už priamo neangažuje.

Kolíková verí, že kríza bude do týždňa vyriešená a Matovič odstúpi
TASR/Jaroslav Novák

K novinkám ohľadom vývoja koaličnej krízy sa nevedela presne vyjadriť, keďže už nie je súčasťou vyjednávacieho tímu Za ľudí. Špekulácie o tom, že by sa mohla objaviť na kandidátke SaS, ju rozosmiali a označila ich za úplný nezmysel. Svoju budúcnosť aj naďalej vidí v strane, ktorú založil exprezident Andrej Kiska.

Pri rozhodovaní ako ďalej sa porozprávala s ľuďmi s justície aj mimo nej. Misky váh podľa nej preklopila hlavne tlačová konferencia premiéra Igora Matoviča a Mareka Krajčího, kde oznámili odstúpenie vtedajšieho ministra zdravotníctva, ktorá sa podľa exministerky nezhodovala s jej predstavou Memoranda dobrého vládnutia.

Požiadavku prezidentky Zuzany Čaputovej, ktorá vyzvala Matoviča na odstúpenie, vníma ako veľmi vážnu vec, ktorá sa môže premietnuť do koaličných rokovaní o pokračovaní vlády. Ako nový premiér sa v poslednej dobe spomína Eduard Heger, ku ktorému Kolíková nemá výhrady, "ani som žiadne výhrady k jeho osobe nepočula".

Verí, že kríza bude do týždňa vyriešená. K vyhláseniam šéfa Sme Rodina Borisa Kollára o predčasných voľbách či kritike SaS a Za ľudí uviedla, že "ťažké rozhodutia spočívajú na OĽANO a Igorovi Matovičovi". Podľa nej vláda krízu nakoniec ustojí a príde k výmene na poste premiéra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok