NHL: Súboj slovenských obrancov vypálil lepšie pre Černáka

TA3 TASR
24.3.2021 07:37

Hokejisti Tampy Bay vyhrali v zámorskej NHL v dueli vlaňajších finalistov Stanleyho pohára na ľade Dallasu 2:1. Súboj slovenských obrancov tak vyznel pre Erika Černáka z tímu hostí, ktorý bol s takmer 24 minútami na ľade druhý najvyťaženejší hráč Tampy.

NHL: Súboj slovenských obrancov vypálil lepšie pre Černáka
TASR/AP

Černák si pripísal tri strely, plusový bod a na trestnej lavici strávil dve minúty. Jeho krajan Andrej Sekera odohral za Dalas 14:08 min a pri vyrovnávajúcom góle hostí na 1:1 v 29. minúte v snahe zblokovať strelu Stevena Stamkosa v presilovke tečoval hokejkou puk za chrbát vlastného brankára Antona Chudobina. O triumfe hostí potom o necelých päť minút neskôr rozhodol gól Yanniho Gourdeho.

Tampa dosiahla piate víťazstvo za sebou a potvrdila post lídra súťaže. Jej brankar Andrej Vasilevskij zneškodnil 16 striel a zaznamenal už svoj 12. triumf za sebou, čim prekonal rekordnú klubovú sériu Louisa Dominguea z prelomu rokov 2018 a 2019. Úradujuci šampión profiligy vyhral nad Dallasom všetky štyri vzájomné duely v prebiehajúcom ročníku.

Chicago zastavilo šnúru štyroch prehier, keď si doma poradilo s Floridou 3:2. Kevin Lankinen chytil 33 striel súpera, Patrick Kane zaznamenal dve asistencie. Prvý shutout v sezóne a dvanásty v kariére si pripísal brankár Nashvillu Juuse Saros, jeho tím si doma poradil s Detroitom 2:0 a uspel vo štvrtom z uplynulých piatich súbojov.

Michael McLeod, Kyle Palmieri, Jegor Šarangovič a Travis Zajac sa gólovo pospísali pod víťazstvo New Jersey na ľade Philadelphie 4:3. Domáci prehrali tretíkrát za sebou. Arizona zdolala Colorado 5:4 po nájazdoch, keď jej hráči zvládli v rozstrele všetky tri pokusy. "Lavíny" predtým vyhrali sedem duelov za sebou.

Duel Bostonu proti NY Islanders odložili, keďźe až päť hráčov Bruins sa ocitlo na covid listine.

Philadelphia - New Jersey 3:4


Nashville - Detroit 2:0


Chicago - Florida 3:2


Dallas - Tampa Bay 1:2


Arizona - Colorado 5:4 pp a  sn


Boston - NY Islanders odložili

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok