Bez obetavej rodiny by som to nezvládla, priznala Petra Vlhová

TA3 TASR
23.3.2021 15:27

Petra Vlhová dosiahla historický úspech, keď získala veľký glóbus celkovej víťazky Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Jej výkon si všimli aj v zahraničí, svetové agentúry i športové portály písali o veľkom triumfe. O svoje pocity sa pretekárka podelila na tlačovej konferencii, kde vyzdvihla najmä podporu svojej rodiny.

Strata malého glóbusu ju mrzela

"Stratila som malý glóbus v slalome, čo ma mrzelo," priznala na začiatku tlačovej konferencie krátkodobé sklamanie Petra Vlhová. Zároveň však dodala, že pred sezónou si stanovila cieľ získať veľký glóbus, čo sa jej aj podarilo. "Každým dňom si uvedomujem, čo som dosiahla," povedala. Vyzdvihla, že v takých podmienkach, v akých vyrastala, je to neuveriteľný úspech. Ako povedala, "dievča zo Slovenska" porazilo všetky iné, a momentálne je najlepšou lyžiarkou sveta.

"Mrzí ma to, ale na Slovensku, ak nemá niekto rodinu alebo rodičov, ktorí obetujú všetko, a dajú do toho neskutočné peniaze, bohužiaľ, športovec môže mať obrovský talent, ale nevyužije ho," vysvetlila lyžiarka a povedala, že vďaka rodičom dokazuje, že je najlepšia na svete.

Na otázku, či si plánuje zopakovať tohtoročný úspech Vlhová odpovedala, že si potrebuje oddýchnuť. "Určite to nebude budúci rok. Možno sa mi to podarí, možno nie. Trošku musím poľaviť," odpovedala s tým, že sa chce sústrediť na technické disciplíny a na zimné olympijské hry. "Ak by som mala ďalší rok ísť takúto sezónu ako som išla, tak možno na konci poviem, že končím a nechcem lyže nikdy vidieť," povedala. Za obrovskými úspechmi je nielen veľká drina a tréningy, ale aj strata súkromného života.

Tréner Magoni videl jej potenciál

O malom glóbuse Petra Vlhová snívala od malička, veľký bol pre ňu niečim nereálnym. Ako prvý videl jej potenciál tréner Livio Magoni. O veľkom glóbuse začali uvažovať približne po troch rokoch spolupráce. Zlom nastal po minuloročnej sezóne, kedy si povedali, že veľký glóbus je schopná získať. Do tohtoročnej sezóny vstúpili s ambíciou naň siahnuť alebo pre to urobiť maximum. Livio Magoni bude pokračovať ako hlavný tréner Petry Vlhovej aj budúcu sezónu. Zmluvu má ešte na dva roky, potvrdil Igor Vlha.

Petra Vlhová získala veľký glóbus celkovej víťazky Svetového pohára v alpskom lyžovaní. Je to bezprecedentný úspech slovenského športu, nik iný nevyhral celosezónny seriál v zimnom olympijskom odvetví. Dvadsaťpäťročná Vlhová triumfovala v konečnom poradí prestížneho seriálu so ziskom 1416 bodov. Na pódiu ju pri vyhodnotení doplnili dve Švajčiarky, druhú pozíciu obsadila Lara Gutová-Behramiová (1256) a tretia bola Michelle Gisinová (1130).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok