Máme sa čím pochváliť. Sulík zhodnotil svoj rok na ministerstve

TA3 TASR
23.3.2021 11:29

Exminister hospodárstva Richard Sulík zhodnotil svoj rok pôsobenia v rezorte. "Bol to nesmierne zaujímavý rok, máme sa čím pochváliť," povedal. Sulík zdôraznil, že vedenie ministerstva opúšťa, aby uvoľnil cestu k výmene premiéra, nie pre samotné výsledky na ministerstve.

Máme sa čím pochváliť. Sulík zhodnotil svoj rok na ministerstve
TASR/Jaroslav Novák

"Všetky personálne zmeny boli k lepšiemu, našli sme zdatných a schopných ľudí," vyjadril sa Sulík a zároveň poďakoval približne 2000 zamestnancom, ktorí spadajú pod rezort hospodárstva.

Medzi nadôležitejšími oblasťami, ktorým sa na ministerstve venovali, Sulík spomenul národnú vodíkovú stratégiu, preplácanie nájmov pre podnikateľov, pomoc pre nepravidelnú autobusovú dopravu, či pre kreatívny priemysel či univerzálny odškodňovací zákon, "žiaľ, tento zákon na vláde trikrát neprešiel," primpomenul exminister.

Za kľúčový projekt v oblasti hospodárskej politiky Sulík označil priemyselný park v Rimavskej Sobote. "Investičné stimuly, ktoré sme vyplatiuli, išli len do najmenej rozvinutých okresov," zdôraznil.

Richard Sulík podal demisiu po tom, ako premiér Matovič v nedeľu oznámil ochotu odísť z funkcie a pôsobiť ako člen vlády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok