Útok v supermarkete si vyžiadal desať obetí vrátane policajta

TA3 TASR
23.3.2021 07:27

Najmenej desať mŕtvych si vyžiadala streľba neznámeho ozbrojenca v supermarkete v meste Boulder v americkom štáte Colorado. Medzi obeťami na životoch je aj jeden policajt. Domnelého páchateľa zadržala polícia. Policajtom, ktorý pri zásahu prišiel o život, bol 51-ročný Eric Talley. V boulderskej polícii slúžil od roku 2010.

"Vieme o 10 mŕtvych na mieste činu vrátane jedného z našich policajtov... policajt Talley bol na mieste činu ako prvý a bol smrteľne postrelený," uviedla na tlačovej konferencii šéfka boulderskej polície Maris Heroldová. Totožnosť ďalších obetí streľby polícia dosiaľ nezverejnila, aby mohla najskôr upovedomiť pozostalých. K streľbe v supermarkete King Soopers došlo krátko pred 15.00 h miestneho času (22.00 h SEČ).

Svedkovia uviedli, že počuli niekoľko výstrelov a následne sa im z obchodu podarilo utiecť zadným východom. Polícia informovala, že na miesto dorazila niekoľko minút po tiesňovom volaní, pričom do budovy sa jej podarilo dostať sa "veľmi rýchlo". Veliteľ polície Kerry Yamaguchi uviedol, že domnelý páchateľ je podľa informácií polície jedinou vážne zranenou osobou.

Na videozázname z miesta činu je vidieť belocha v strednom veku bez trička a so zakrvavenou nohou, ktorého zo supermarketu odvádza polícia. Tá však zatiaľ nepotvrdila, že tento muž je zadržaným podozrivým. Dosiaľ sa nevyjadrila ani k potenciálnemu motívu streľby. Na mieste zasahovalo množstvo policajtov vrátane špeciálneho zásahového tímu SWAT a prinajmenšom troch vrtuľníkov.

Ide v poradí o siedmy masový útok v USA v tomto roku. Pripomenula pritom, že len pred týždňom, 16. marca, si streľba v troch masážnych salónoch v meste Atlanta a jeho okolí ležiacom v americkom štáte Georgia vyžiadala osem obetí na životoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok