Týranie seniorov v bratislavskom Ružinove už preveruje polícia

TA3 TASR
22.3.2021 16:03

Bratislavská polícia sa už zaoberá prípadom možného týrania seniorov v domove dôchodcov na Pažítkovej ulici v mestskej časti Ružinov. Uviedla to bratislavská krajská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Trestné oznámenie podal starosta

Trestné oznámenie za týranie blízkej a zverenej osoby podal starosta Ružinova Martin Chren a poverená riaditeľka zariadenia Mária Mattovič Straková, ktorá nahradila bývalé vedenie.

"Môžeme potvrdiť, že 19. marca sme prijali oznámenie na príslušnom útvare v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru (PZ) Bratislava II. V súčasnosti policajti v tejto veci vykonávajú všetky procesné úkony s cieľom jej náležitého objasnenia," priblížila Martiniaková. Bližšie sa k prípadu polícia vyjadrí, keď jej to procesná situácia umožní.

Mestská časť ako zriaďovateľ zariadenia pre seniorov v nedeľu 21. 3. informovala, že v predmetnom zariadení odhalili prípady možného týrania seniorov. Ide zatiaľ o dva prípady, nie je však vylúčené, že k nim pribudnú ďalšie. "Odovzdali sme polícii veľmi podrobnú dokumentáciu dvoch prípadov a hneď ako nové vedenie zariadenia preverí ďalšie podozrenia, okamžite doručíme aj túto dokumentáciu," skonštatoval Chren.

 

Na miesto nastúpil krízový manažment

Na prípady, ktoré vykazovali znaky týrania upozornili intervenčné tímy ministerstva zdravotníctva a rezortu práce, ktoré boli povolané po tom, ako začali v zariadení začiatkom februára pribúdať prípady klientov a zamestnancov pozitívnych na nový koronavírus.

Po zisteniach intervenčných tímov nastúpil začiatkom marca do zariadenia krízový manažment, ktorý začal okamžite preverovať a dokumentovať všetky podozrivé prípady. V dvoch prípadoch boli zdokumentované hematómy, tržné rany či znaky dehydratácie. Podľa starostu nie je vylúčené, že pribudnú ďalšie prípady. Zamestnanci, ktorí boli podozriví z takéhoto správania už v zariadení nepracujú.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok