Zákaz vychádzania v Miami Beach: Prístupové mosty pre večierky uzavreli

TA3 TASR
21.3.2021 14:46

Mesto Miami Beach v americkom štáte Florida v sobotu s okamžitou platnosťou vyhlásilo zákaz vychádzania. Platiť bude nasledujúce tri dni od ôsmej večer miestneho času v najdôležitejších turistických oblastiach mesta.

Zákaz vychádzania v Miami Beach: Prístupové mosty pre večierky uzavreli
TASR/AP

O ôsmej hodine večer musia ukončiť svoju prevádzku aj reštaurácie. Okrem toho budú od desiatej hodiny zatvorené aj tri prístupové mosty, ktoré môžu ich používať iba obyvatelia, pendleri a hoteloví hostia. Toto opatrenie bolo prijaté po tom, ako v uplynulých dňoch pricestovali do Miami v rámci jarných prázdnin húfy študentov a organizovali tam masové večierky, pričom napriek koronavírusovej pandémii nedodržiavali platné nariadenia.

Miami je už dlho obľúbeným dejiskom takýchto večierkov, tento rok ich je podľa starostu Dana Gelbera podstatne viac. Predpokladá, že je to čiastočne preto, že v USA je zatiaľ málo miest, kde sú opatrenia voľnejšie. Raul Aguila z vedenia mesta odôvodnil zákaz vychádzania obavami o verejnú bezpečnosť. Pre denník Miami Herald uviedol, že odporúča ponechať núdzové opatrenia v platnosti do 12. apríla alebo do konca jarných prázdnin. Rozhodnúť o tom má príslušná komisia,  ktorá bude mimoriadne zasadať v nedeľu popoludní miestneho času.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok