Pretláčajú Kolíkovú za premiérku? Klamstvá, reagovala SaS

TA3 TASR
21.3.2021 09:42

Informácie o údajných dohodách medzi stranou SaS a ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou, že by sa stala volebnou líderkou liberálov v predčasných voľbách, sú klamstvom. Rovnako sú nepravdivé správy o vytváraní budúcich spojenectiev SaS so stranou PS a tichou podporou Hlasu-SD. Liberáli to napísali v tlačovej správe, reagujúcej na článok, ktorý vyšiel na portáli denníka Pravda v sobotu 20.3. večer.

Pretláčajú Kolíkovú za premiérku? Klamstvá, reagovala SaS
TASR/Pavel Neubauer

"Dôrazne sa voči týmto klamstvám ohradzujeme, čitatelia sú nimi zavádzaní. Aj z toho dôvodu budeme žiadať o opravu podľa tlačového zákona," tlmočil stanovisko SaS hovorca strany Ondrej Šprlák. Zdôraznil, že je absurdné naznačovať "pretláčanie ministerky Kolíkovej", ak sa SaS viackrát vyjadrila, že post predsedu vlády patrí OĽANO. "My veríme, že hnutie dokáže ponúknuť aj ďalšieho premiéra. Taktiež sme uviedli, že sme proti predčasným voľbám a opakovane sme zdôrazňovali, že za ne nezahlasujeme, " uviedol Šprlák.

Ostro odmietol i špekulácie o diskusiách, ktoré by mali mať za cieľ dohodnúť koalíciu po predčasných voľbách. "Žiadny z predstaviteľov SaS nerokoval a nerokuje s nikým z Hlasu či PS," oznámil Šprlák.

Dohodu poprela aj ministerka Kolíková. Zároveň naznačila, že zrejme ide o nečistú politickú hru. "Mám vážne podozrenie, že niekto má silný záujem nekalo ovplyvňovať predstaviteľov strany Za ľudí o tom, aké úmysly ma viedli k akýmkoľvek postojom a rozhodnutiam, aby tým ovplyvňoval ďalší politický vývoj," napísala na sociálnej sieti.

Denník Pravda napísal, že ministri za SaS s určitosťou podajú na začiatku budúceho týždňa demisiu a ministerka spravodlivosti prestúpi k liberálom, pričom mala dostať ponuku stať sa volebnou líderkou SaS v predčasných voľbách. O takejto predstave mal dokonca šéf SaS Richard Sulík informovať prezidentku Zuzanu Čaputovú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok