Vlhová vo finále: Po prvom kole jej patrí šieste miesto

TA3 TASR
20.3.2021 12:46

Petra Vlhová je po prvom kole slalomu vo finále Svetového pohára šiesta s mankom jednej celej 84 stotín sekundy na prvú Katarínu Liensbergerovú. Rakúšanka stráca v hodnotení tejto disciplíny na našu reprezentantku 22 bodov.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po 1. kole sobotného slalomu Svetového pohára zaradila na šieste miesto. Na finálovom podujatí vo švajčiarskom Lenzerheide zaostávala o 1,84 sekundy za vedúcou Rakúšankou Katharinou Liensbergerovou. Druhá bola Nórka Kristin Lysdahlová (+0,70 s) a na tretej pozícii figurovala Američanka Mikaela Shiffrinová (+0,90 s).

Vlhovej stačilo na zisk veľkého glóbusu celkovej víťazky SP obsadiť akékoľvek bodované umiestnenie. Bojovala však aj o obhajobu malej sezónnej trofeje za slalom, pred záverečnou súťažou mala 22-bodový náskok pred Liensbergerovou, tretia Shiffrinová za ňou zaostávala o 37 bodov. Slovenka s číslom 6 odštartovala veľmi riskantne a už v tretej bránke spravila obrovskú chybu, po ktorej musela výrazne korigovať smer, aby nevypadla. Na trati sa udržala, ale rýchlosť už nedohnala a veľká strata na každom medzičase iba narastala. Z priebežnej šiestej priečky ju žiadna lyžiarka neodsunula, takže veľký glóbus mala stále na dosah, no do 2. kola (13.30 h) to bola komplikácia v boji o malý.

"Na začiatku som spravila chybu, trošku ma to vyviedlo z miery, už odtiaľ som nešla dobre. Stavba trate nie je taká náročná, skôr podmienky, strmina, prvých 20 brán je dobrých, potom je to mäkké. Sú obrovské tlaky a ja som nezvládla toto prvé kolo. Do druhého dám maximum a uvidíme," povedala 25-ročná Slovenka pre RTVS.

Majsterka sveta v tejto disciplíne Liensbergerová vyhrala predchádzajúci slalom vo švédskom Are a s trojkou otvorila sled najväčších favoritiek. Na otvorenej a rytmickej trati išla agresívne a zároveň isto, vypracovala si solídne vedenie.

"Cítila som sa dobre a užívala som si to. Môj cieľ mi dodáva silu a motiváciu. Situácia sa pre mňa nezmenila, v druhom kole budem opäť naplno riskovať," povedala Rakúšanka pre portál laola1.at. Shiffrinová sa na trať vydala hneď po nej a hoci neurobila žiadnu viditeľnejšiu chybu, z vrchnej strmšej pasáže si nepriniesla rýchlosť, akú by potrebovala do zvyšku jazdy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok