Od nového týždňa vstupujú do platnosti ďalšie opatrenia

TA3
19.3.2021 22:26

Od pondelka 22. marca vstupujú do platnosti ďalšie opatrenia. Po príchode zo zahraničia sa ruší výnimka z karantény pre očkované osoby a osoby, ktoré prekonali COVID-19. Úrad verejného zdravotníctva to zdôvodňuje výskytom nových mutácií.

Po odsúhlasení ministerstvom zdravotníctva budú mať výnimky z karantény aj zdravotnícki pracovníci, ktorí prichádzajú poskytovať neodkladnú zdravotnú starostlivosť.

Úrad verejného zdravotníctva povolil od pondelka prevádzku nekrytých a čiastočne krytých trhovísk s predajom sadeníc, rezaných kvetov, potravín, zeleniny a ovocia. Jednotlivé predajné miesta budú musieť byť umiestnené v najmenej dvojmetrových rozstupoch. Nekryté a čiastočne kryté trhoviská musia mať navyše zabezpečený jednosmerný pohyb zákazníkov a regulovaný vstup a výstup z trhoviska.

Okrem bankových, poisťovacích a leasingových služieb budú môcť byť od pondelka otvorené aj prevádzky iných finančných služieb. Otvoriť sa budú môcť všetky prevádzky poskytujúce opravy a servis elektroniky, strojov a iných vecí a zariadení.

Úrad verejného zdravotníctva spresnil definíciu respirátorov, ktoré sú v súčasnosti povinné vo všetkých interiéroch okrem vlastnej domácnosti. Okrem respirátora FFP2 je možné používať aj tie s označením KN95 alebo N95, ak sú posúdené podľa európskych požiadaviek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok