Za zatvorenými dverami sa rokuje. Aké sú scenáre podľa Šeligu a Šutaja Eštoka?

TA3 TASR
19.3.2021 13:19

Bude pokračovať štvorkoalícia alebo vznikne trojkoalícia? Aj keď sa zdá, že politici okolo vládnej krízy stíchli, Juraj Šeliga (Za ľudí) priznal, že za zatvorenými dverami sa neustále rokuje. Na stole je vraj niekoľko možností. Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) trvá na tom, že vláda zlyhala a zaoberá sa už len sama sebou. Aké sú scenáre ďalšieho vývoja?

Za zatvorenými dverami sa rokuje. Aké sú scenáre podľa Šeligu a Šutaja Eštoka?
TASR

Šeliga: Štvorkoalícia je stabilita

"Za ľudí v tom má jasno, chceme pokračovať v štvorkoalícii a žiadame výmenu na poste premiéra. Štvorkoalícia je stabilita," uviedol Šeliga v relácii Braňo Závodský Naživo s tým, že postoj poslaneckého klubu sa nemení. V súvislosti s výrokmi predsedníčky strany Veroniky Remišovej povedal, že nemá iný názor, ale volí skôr inú rétoriku. Klub je podľa neho jednotný a rozpadu strany sa neobáva. "S koaličnými partnermi rokujeme stále a budeme rokovať do poslednej možnej chvíle," uviedol.

Je však na stole aj trojkoaličná alternatíva? Šeliga to priznať nechcel, no uviedol, že veci sa vyvíjajú. Základom celej krízy je podľa neho politický konflikt a verí, že sa dá vyriešiť.

Šutaj Eštok trvá na predčasných voľbách

Matúš Šutaj Eštok naopak nešetril kritikou. "Slovensko je svetovým unikátom, takmer tri týždne sa vláda zaoberá len sama sebou," uviedol s tým, že krajine chýbajú kľúčoví ministri. Slovensko je podľa neho v kritickej situácii, ako príklad uviedol aj fabriku v Michalovciach, kde chcú prepustiť 350 ľudí, či pribúdajúce čísla nakazených a úmrtí. "Matovič sabotuje Sulíka, nie sme naivní," uviedol. Aké má možnosti opozícia? Šutaj Eštok nie je za zvolanie mimoriadnej schôdze v parlamente na vyslovenie nedôvery vláde, podľa neho sa nenájde dostatok hlasov. Podporil naopak referendum za predčasné voľby s tým, že podpisy naďalej zbierajú.

Na otázku, či strana SaS oslovuje na možnú spoluprácu aj opozičných poslancov odpovedal Šutaj Eštok, že tieto informácie nemá. Podľa jeho slov však vznikne trojkoalícia aj napriek tomu, čo hovorí Šeliga.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok