Chaos pri očkovaní. Niektorí zaregistrovaní dostali chybné údaje

TA3 TASR
19.3.2021 11:52

Prešovský samosprávny kraj vyzýva ľudí, aby prišli na očkovanie proti ochoreniu COVID-19 do mesta, do ktorého sa zaregistrovali. Reaguje tak na zmätočnú situáciu, ktorá nastala na strane Národného centra zdravotníckych informácií.

Chaos pri očkovaní. Niektorí zaregistrovaní dostali chybné údaje
TASR/Jakub Kotian ilustračné

Informovala o tom Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK s tým, že mnohí zaregistrovaní totiž dostali na tento víkend potvrdzujúcu SMS správu od NCZI s nesprávne uvedenými adresami, prípadne s chýbajúcim alebo zdvojeným časom očkovania. „Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí. Hneď, ako sme sa o tejto situácii dozvedeli, kontaktovali sme NCZI, aby čo najskôr vykonalo nápravu. Zaregistrovaných, ktorým prišla takáto zmätočná SMS správa, bude opätovne kontaktovať NCZI s korektnými údajmi,“ uviedol vedúci odboru zdravotníctva Jozef Tekáč.

Prešovský samosprávny kraj pokračuje v očkovaní vo svojich troch veľkokapacitných očkovacích centrách aj tento víkend. Zaregistrovaných uchádzačov budú podľa slov Heilovej očkovať v Športovej hale Hotelovej akadémie na Okružnej v Prešove, v telocvični Obchodnej akadémie na Komenského v Humennom a v telocvični Strednej odbornej školy technickej na Kukučínovej v Poprade.

Ako doplnila Heilová, PSK má na tento víkend zakontrahovaných 5025 vakcín od ministerstva zdravotníctva. Konkrétne pre Prešov 3225 vakcín, pre Poprad a Humenné po 900 vakcín. V Prešove bude očkovať osem tímov v sobotu a nedeľu (20. - 21. 3.), v Poprade a Humennom po päť očkovacích tímov len v sobotu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok