Kližan je na zozname adeptov na titul Nováčik roka

SITA
3.10.2012 11:44

Slovenský tenista Martin Kližan je na návrhovom širšom zozname adeptov na titul Nováčik roka 2012 pred voľbou jednotlivých laureátov v tradičnej bilančnej ankete pod hlavičkou Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

Kližan je na zozname adeptov na titul Nováčik roka
SITA

"Je veľmi pravdepodobné, že sa dostane medzi finalistov," uviedol pre agentúru SITA Simon Higson z ATP. Voľby prebehnú medzi samotnými tenistami, a to aj v kategóriách Hráč roka, Deblový pár roka, Najvýraznejšie zlepšenie roka a Návrat roka. Ďalšími tradičnými súčasťami sú Cena Stefana Edberga za prístup a Cena Arthura Asheho za humanitárny prínos.

Hlasovanie sa skončí počas turnaja ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas v Paríži-Bercy (29. októbra - 4. novembra), špecifikoval Higson. Výsledky vyhlásia počas "výberového" šampionátu Barclays ATP World Tour Finals v Londýne (5. - 12. novembra).

Kližan by sa teoreticky mohol uchádzať aj o úspech v kategórii Najvýraznejšie zlepšenie roka. "Obvykle hráča zaraďujeme na základe jeho výsledkov do kategórie, v ktorej má najväčšiu šancu na úspech," vysvetlil Higson.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok