Rekonštrukcia vlády sa ešte môže podariť, Sulík to vidí takto

TA3
18.3.2021 13:16

Rekonštrukcia vlády sa ešte môže podariť, vyjadril sa šéf koaličnej SaS a minister hospodárstva Richard Sulík. Poprel, že by jeho strana nechcela byť v koalícii s OĽANO. Šéf SaS chce novú vládu na pôdoryse súčasnej koalície.

Rekonštrukcia vlády sa ešte môže podariť, Sulík to vidí takto
TASR/Jaroslav Novák

Sulík si vie predstaviť, že minister školstva Branislav Gröhling (SaS) a minister zahraničia Ivan Korčok (nominant SaS) budú naďalej vo vláde, tú by však musel viesť niekto iný než premiér Igor Matovič. Povedal to v relácii rádia Expres Braňo Závodský Naživo. Sulík sa na pozíciu ministra nevráti, keďže svoj odchod spojil s odchodom premiéra Matoviča a vylúčil, že by pokračoval pod Matovičom. "Žiadny minister SaS pod Matovičom nebude," konkretizoval.

Sulík pripomenul, že šéf koaličného hnutia Sme rodina Boris Kollár preferuje štvorkoalíciu. Ak budú mať všetci koaliční partneri záujem, SaS vo vládnej koalícii ostane. Sulík sa chce radšej s Matovičom stretávať na koaličných radách. Ako šéfovia koaličných strán budú mať podľa Sulíka menší problém.

Sulík trvá na tom, že ako premiér musí Matovič skončiť, keďže je nespôsobilý vykonávať svoju funkciu. Na jeho mieste si vie veľmi dobre predstaviť súčasného ministra financií Eduarda Hegera. Sulík trvá na tom, že nie je za predčasné voľby, hoci Matovič sa vyjadril, že ak nedôjde k dohode, vie si takúto možnosť predstaviť. Povedal to na stretnutí predstaviteľov koaličných strán v nedeľu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok