Dovolenka v zahraničí bude zakázaná, rozhodla vláda

TA3
17.3.2021 15:29

Minister Eduard Heger počas stredajšej tlačovky uviedol, že vláda zakazuje cestovanie na dovolenku do zahraničia. Reaguje sa tak na zákaz vychádzania, ktorý nedovoľuje cestovanie z okresu do okresu, ale dovolenku v zahraničí áno.

Povolené ostáva cestovanie do zahraničia za prácou. Ako príklad uviedol Heger tiež možnosť, že má niekto v zahraničí nehnuteľnosť, ktorú potrebuje ísť opraviť. V takomto prípade je povolené vycestovať. Zároveň však dodal, že je na zodpovednosti každého človeka, aby tu potom neostal na dva týždne dovolenkovať.

Jedným z najdôležitejších dôvodov na obmedzenie cestovania do zahraničia je sťažiť možnosť, že by sa na Slovensko dostala mutácia, ktorú by sme nezvládli.

Zároveň by mali byť aj dôslednejšie kontroly na hraniciach. Ministerstvo by sa malo inšpirovať Rakúskom, kde majú podľa Hegera väčší prehľad o tom, koľko ľudí vycestovalo do zahraničia a vrátilo sa späť. Prísnejšie kontroly by sa ale nemali týkať v plnom rozsahu pendlerov.

Cestovanie nebude zrejme povolené ani počas Veľkej noci

Vláda taktiež schválila predĺženie núdzového stavu. Či prejde aj v parlamente, je zatiaľ otázne. Podľa Hegera však bude aj tento rok Veľká noc počas núdzového stavu. Z toho vyplýva, že zrejme bude aj ďalej pokračovať zákaz cestovania medzi okresmi. Ako Heger povedal, nebude to Veľká noc, akú sme zažili v roku 2019.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok