V Gelnici ordinovala opitá lekárka, políciu k nej poslal anonym

TA3 TASR
17.3.2021 14:05

V podnapitom stave ordinovala lekárka na ambulantnej pohotovostnej službe v Gelnici. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

V Gelnici ordinovala opitá lekárka, políciu k nej poslal anonym
TASR/František Iván

Lekárku v pondelok popoludní policajti na základe anonymného oznámenia vyzvali, aby sa podrobila dychovej skúške. V dychu jej namerali v prepočte 1,02 promile alkoholu. "Osoba bola zo zadržania so súhlasom službukonajúceho dozorujúceho prokurátora opatrením príslušníka PZ prepustená," uviedla Ivanová.

O prípade vie aj Košický samosprávny kraj, ktorý má okrem iného na starosti i vykonávanie dozoru u poskytovateľov zdravotnej a lekárenskej starostlivosti. Ako povedala hovorkyňa KSK Anna Terezková, podľa zistených informácií počas krátkej prítomnosti uvedenej lekárky nebol prítomný ani ošetrený žiaden pacient.

"APS v Gelnici zabezpečuje poskytovateľ, ktorý za ňu zodpovedá a do služieb APS organizuje lekárov podľa rozvrhu," vysvetlila s tým, že po danej udalosti zo strany organizátora bolo poskytovanie zdravotnej starostlivosti na APS operatívne zabezpečené. Keďže k tomuto prípadu nedošlo v ambulancii lekárky, ale v rámci APS, prípadné sankcie bude podľa KSK vyvodzovať poskytovateľ, ktorý túto službu v Gelnici zastrešuje.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok