Vlhová je bližšie k historickému zisku, zjazd pre sneženie zrušili

TA3 TASR
17.3.2021 08:22

Pre pokračujúce sneženie zrušili v stredu celý program v dejisku Svetového pohára, teda tréningy a súťaže v zjazde. Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa tak vo švajčiarskom Lenzerheide priblížila k historickému zisku veľkého glóbusu celkovej víťazky SP. Malé glóbusy za zjazd majú Talianka Sofia Goggiová a Švajčiar Beat Feuz.

Do víkendu môže ísť s náskokom

Výrazne sme zmenili východiská v boji o najväčšie celozimné trofeje a ťažia z toho obe postavy na čele celkových klasifikácií. Petra Vlhová má náskok 96 bodov a vychádzajúc z pozície, že (tiež ohrozený) štvrtkový super-G sa pôjde, do víkendu by mala ísť s náskokom. Jeho hodnota by nemusela byť skresaná natesno, ak by Vlhová pri očakávanom pódiovom umiestnení Lary Gutovej-Behramiovej zašla svoje vysoké štandardy, naposledy síce v superobrovskom slalome SP neuspela, ale predtým v Ga-Pa ako jediná konkurovala svojej švajčiarskej rivalke a skončila druhá.

Tak či onak, Vlhová by mala ísť dostatočne dobre na to, aby jej náskok predstavoval viac ako 20 bodov. Potom by sa mohla maximálne sústrediť na sobotnú obhajobu malého glóbusu za slalom s vedomím, že keby sa jej jazdy o "všetko alebo nič" nevydarili, v nedeľnom obrovskom slalome by mala stále všetko vo vlastných rukách a nohách s bonusovým faktom, že by mohla skončiť aj za Gutovou.

Rátajúc od tretieho horšieho miesta súperky by to ani nemuselo byť o priečku za ňou. Ak zrušia super-G, Vlhová by o senzačný športový úspech mohla prísť iba v rovine bezbrehej teórie.

Dráma aj u mužov

U mužov sa tiež schyľuje k dráme. Francúz Alexis Pinturault bojuje so Švajčiarom Marcom Odermattom na dvoch frontoch, na malom obrákovom má stratu 25 bodov a na veľkom všeobecnom po MS výrazne stratil zo svojho predstihu.

Mladý Švajčiar zaostáva už len 31 bodov, je vo skvelej fazóne, ale zrušenie zjazdu (v podstate i super-G) prospelo jeho súperovi. Môže to byť napínavé až do nedele, najmä ak v rizikovom slalome bude musieť Pinturault atakovať pódiové priečky, nebodaj tú najvyššiu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok