Moderna začala testovať vakcínu na deťoch už od šiestich mesiacov

TA3 TASR
16.3.2021 17:06

Americká spoločnosť Moderna v utorok oznámila, že začala testovať vakcínu proti koronavírusu u detí vo veku od šiestich mesiacov do 12 rokov. Podľa plánov spoločnosti sa má na očkovaní zúčastniť približne 6750 detí.

Moderna začala testovať vakcínu na deťoch už od šiestich mesiacov
TASR/AP

"Sme radi, že môžeme začať s touto testovacou fázou vakcíny od spoločnosti Moderna (mRNA-1273) u zdravých detí v USA a Kanade," uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ Moderny Stéphane Bancel. Podľa neho táto "pediatrická štúdia pomôže posúdiť potenciálnu bezpečnosť tejto vakcíny a jej schopnosť vyvolať imunitnú odpoveď u tejto dôležitej mladšej skupiny populácie".

Americké zdravotnícke orgány tvrdia, že v porovnaní s dospelými sa novým koronavírusom nakazilo menej detí. Väčšina z nich však mala mierne alebo žiadne symptómy, píše agentúra AFP.

Vakcínou od spoločnosti Moderna v Spojených štátoch doteraz zaočkovali približne 17,8 milióna dospelých ľudí. Vakcíny od spoločností Pfizer/BioNTech, Moderna a Johnson&Johnson, ktoré doteraz v USA schválili, majú do konca roka dodať dostatočné množstvo dávok vakcín, aby nimi bolo možné zaočkovať celú dospelú populáciu v krajine.

USA v súčasnosti očkujú okolo 2,2 milióna ľudí denne, zatiaľ čo prvú dávku vakcíny dostalo takmer 65 percent Američanov vo veku nad 65 rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok