Pozor na nebezpečný špenátový pretlak. Ak ho máte doma, nejedzte ho!

TA3
16.3.2021 13:52

Národné toxikologické centrum v posledných dňoch zaznamenalo viacero telefonátov od ľudí, ktorí mali nepríjemné následky po zjedení špenátového pretlaku.

Pozor na nebezpečný špenátový pretlak. Ak ho máte doma, nejedzte ho!
Štátna potravinová a veterinárna správa SR

Na nebezpečný špenát upozornila Televízia Markíza, podľa ktorej sa do špenátu pravdepodobne primiešal jedovatý durman. Zatiaľ však nie je jasné, ako k tomu mohlo dôjsť. Niektorí ľudia si dokonca po konzumácii tohto jedla museli privolať záchranku.

Ako upozorňuje Štátna potravinová a veterinárna správa, ide o 400 gramové balenie Špenátového pretlaku, ktorý sa predáva pod značkou COOP Tradičná kvalita. Dodaný bol aj do predajnej siete Kaufland, pod značkou Vinica. Prejavmi otravy sú malátnosť, závraty, sucho v ústach, rozmazané videnie, mydriáza.

COOP Jednota Slovensko vyhlasuje, že možná kontaminácia výrobkov nebola zapríčinená v systéme COOP Jednota, a to ani prepravou a ani skladovaním na jednotlivých maloobchodných prevádzkach. Zároveň sme v intenzívnom kontakte s výrobcom uvedeného výrobku za účelom objasnenia príčin možnej kontaminácie, pravdepodobne vzniknutej vo výrobnom procese," uviedla pre Markízu Zuzana Peiger Ačjaková, PR manažérka COOP Jednota Slovensko.

Štátna potravinová a veterinárna správa SR už nariadila zastavenie predaja všetkých výrobných šarží tohto produktu. Obyvateľom odporúčajú, aby produkt nekonzumovali, ak ho majú doma. Je tiež možné vrátiť ho do obchodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok