V nominácii A-tímu SR na Lotyšsko a Grécko aj Ján Ďurica

SITA, TA3
2.10.2012 15:07

Trénerská dvojica slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga, Michal Hipp nominovala na blížiaci sa domáci októbrový dvojzápas v G-skupine kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 do Brazílie aj stopéra Jána Ďuricu. Informáciu priniesla oficiálna stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Slováci najskôr nastúpia v piatok 12. 10. o 20.15 h proti Lotyšom a o štyri dni neskôr v utorok 16. októbra o 20.30 h tiež na bratislavských Pasienkoch proti Grékom.

Stredný obranca ruského Lokomotivu Moskva Ján Ďurica naposledy odohral duel za A-tím SR 7. októbra 2011 v Žiline proti Rusku (0:1) v kvalifikácii ME 2012. Navrátilcom je tiež brankár bratislavského Slovana Matúš Putnocký. Ten zatiaľ nechytal za slovenskú seniorskú reprezentáciu, ale viackrát už bol v nominácii. Pozvánku dostal aj defenzívny stredopoliar MŠK Žilina Viktor Pečovský, ktorý videl v Litve v úvodnom stretnutí tohto kvalifikačného cyklu červenú kartu. Nasledujúci duel proti Lichtenštajnsku vynechal, presná dĺžka jeho disciplinárneho trestu zatiaľ nie je známa, ale očakáva sa, že od Európskej futbalovej únie (UEFA) dostane len jednozápasový dištanc. Trénerské duo Griga, Hipp s ním teda s najväčšou pravdepodobnosťou môže rátať už v najbližšom zápase proti Lotyšsku. Iba Putnocký a Pečovský sú zástupcami z Corgoň ligy, zvyšok kádra tvoria legionári na čele s tradičnými oporami Martinom Škrtelom, Marekom Hamšíkom či Marekom Saparom.

Slovenskí futbaloví reprezentanti sú v tabuľke G-skupiny na tretej pozícii so štvorbodovým ziskom. Zverenci tandemu Griga, Hipp najprv remizovali vo Vilniuse s domácimi Litovčanmi 1:1 a následne doma zdolali Lichtenštajnčanov 2:0. Lídrom skupiny je Bosna a Hercegovina, ktorá má na konte 6 bodov, rovnako ako Grécko. V prospech Balkáncov hovorí lepšie skóre. 

Nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na zápasy proti Lotyšsku (12. októbra v Bratislave) a Grécku (16. októbra v Bratislave) v kvalifikácii o postup na MS 2014 do Brazílie: 
Brankári: Dušan Perniš (Pogoň Štetín/Poľ.), Dušan Kuciak (Legia Varšava/Poľ.), Matúš Putnocký (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Radoslav Zabavník (1. FSV Mainz 05/Nem.), Marek Čech (Trabzonspor/Tur.)
Stredopoliari: Vladimír Weiss ml. (Delfino Pescara/Tal.), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Ľubomír Guldan (Ludogorec Razgrad/Bul.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Michal Breznaník (FC Amkar Perm/Rus.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Marek Sapara (Trabzonspor/Tur.), Viktor Pečovský (MŠK Žilina)
Útočníci: Marek Bakoš, Michal Ďuriš (obaja FC Viktoria Plzeň/ČR), Martin Jakubko (FC Amkar Perm/Rus.)

Náhradníci:
Brankári: Marián Kello (FC Astra Ploješť/Rum.), Marián Kelemen (Slask Vroclav/Poľ.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR)
Obrancovia: Ľubomír Michalík (FC Portsmouth/Angl.), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Marián Čišovský (FC Viktoria Plzeň/ČR)
Stredopoliari: Kamil Kopúnek (ŠK Slovan Bratislava), Roman Procházka (PFC Levski Sofia/Bul.), Róbert Jež (Zaglebie Lubin/Poľ.), Tomáš Kóňa (FK Senica), Tomáš Hučko (FK Dukla Banská Bystrica)
Útočníci: Stanislav Šesták (Bursaspor/Tur.), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.), Ivan Lietava (FC Vorskla Poltava/Ukr.), Filip Hološko (Besiktas Istanbul/Tur.), Róbert Vittek (Trabzonspor/Tur.)

Realizačný tím:
Tréneri: Stanislav Griga, Michal Hipp
Tréner brankárov: Miroslav Mentel
Kondičný tréner: Martin Rusňák
Lekári: Vladimír Pener, Ján Baťalík
Masér/fyzioterapeut: Marián Drinka
Fyzioterapeut: Jiří Jurza
Masér: Viliam Kalman
Kustód: Ján Beniak
Videoanalytik: Michal Slyško
Technický vedúci: Róbert Tomaschek

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok