Zsuzsová bola opäť pred súdom. Rozhodli o predĺžení jej väzby

TA3 TASR
16.3.2021 12:39

Alena Zsuzsová sa postavila pred sudcu Špecializovaného trestného súdu. Ten sa rozhodol predĺžiť jej väzbu v kauze prípravy vrážd prokurátorov Maroša Žilinku a Petra Šufliarskeho a tiež súčasného šéfa špeciálnych prokurátorov Daniela Lipšica.

Rozhodnutie nie je právoplatné. Obvinená proti nemu podala sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR. Podľa jej právneho zástupcu Štefana Neszméryho jeho klientka nečakala, že by ju z väzby prepustili. Očakávali však vypustenie jedného čidvoch dôvodov väzby, a to kolúznej a preventívnej.

Zsuzsová bola obžalovaná v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. ŠTS ju spod obžaloby oslobodil, rozsudok však stále nie je právoplatný. Rovnako nie je právoplatný ani 21-ročný trest, ktorý jej vlani vymeral súd v prípade vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka, kde mala vystupovať ako sprostredkovateľka. Exprimátora zavraždili v roku 2010. Odsúdená svoju vinu popiera.

Z prípravy vrážd Šufliarskeho, Žilinku a Lipšica ju obvinili v auguste 2019. Objednávka na vraždy mala prísť na jeseň 2017 a prijať ju mala práve Zsuzsová. Podľa vyjadrení Žilinku a Šufliarskeho motívom pripravovaných vrážd mala byť ich práca. Lipšic sa domnieva, že motív zavraždiť ho mal podnikateľ Marian Kočner.

Alena Zsuzsová je obvinená z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu pokusu a vo väzbe je z dôvodu, aby nemohla utiecť, ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok