Princ Philip sa po mesiaci konečne dostal z nemocnice domov

TA3 TASR
16.3.2021 12:44

Manžela britskej kráľovnej Alžbety II., princa Philipa (99), prepustili v utorok z nemocnice. Hospitalizovaný bol od 16. februára. Informovala o tom agentúra AFP.

Vojvodu z Edinburghu prijali v polovici februára do súkromnej Nemocnice kráľa Eduarda VII. v centre Londýna. Buckinghamský palác vtedy informoval, že tam zrejme  zostane len "niekoľko dní". Neskôr oznámil, že princa liečia na bližšie nešpeficikovanú infekciu, viac podrobností však neposkytol. Zdôraznil však, že nejde o covid.

philip2_0a140370-99a7-5a12.jpg

Philipa následne v pondelok 1. marca premiestnili zo súkromnej do špecializovanej Nemocnice svätého Bartolomeja neďaleko londýnskej Katedrály svätého Pavla. Tam sa podrobil vyšetreniam srdca z dôvodu "kardiologického ochorenia, ktorým trpí už dlhšie". Začiatkom marca tam z dôvodov problémov so srdcom podstúpil úspešný zákrok.

Neskôr ho opäť previezli do Nemocnice kráľa Eduarda VII. Ako píše stanica BBC, 28 dní, ktoré Philip strávil v oboch nemocniciach, boli dosiaľ jeho najdlhším pobytom v zdravotníckych zariadeniach. Prepustenie princa Philipa z nemocnice Buckinghamský palác zatiaľ oficiálne nepotvrdil. Skutočnosť, že sa tak stalo, však potvrdili reportéri viacerých britských médií a svetových tlačových agentúr zhromaždení pred Nemocnicou kráľa Eduarda VII.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok