Exšéf SIS Mitrík: Taktýmto spôsobom sa stráca dôveryhodnosť

TA3 TASR
16.3.2021 10:51

Situácia v Slovenskej informačnej službe v súvislosti so stíhaním jej riaditeľa Vladimíra Pčolinského je nepriaznivá, myslí si bývalý riaditeľ SIS a súčasný riaditeľ Najvyššieho kontrolného úradu SR Karol Mitrík. Na čele informačnej služby by mal byť podľa neho profesionál.

Exšéf SIS Mitrík: Taktýmto spôsobom sa stráca dôveryhodnosť
TASR/Martin Baumann

"Z medzinárodného hľadiska je to zlé, ide o dôveryhodnosť informačnej služby, ktorá sa veľmi ťažko budovala po obdobiach pána Lexu," komentoval Mitrík. "Dôveryhodnosť sa takýmto spôsobom určite nezískava, ale stráca," poznamenal.

Pčolinského zadržali príslušníci NAKA minulý týždeň. Obvinili ho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40-tisíc eur. Úplatok mal byť za to, aby SIS nesledovala Zoroslava Kollára. Skutok sa mal stať v auguste minulého roka.

V nedeľu Špecializovaný trestný súd rozhodol, že z korupcie obvinený riaditeľ SIS bude stíhaný väzobne. Rozhodnutie nie je právoplatné. Jeho advokátka Eva Mišíková informovala, že Pčolinský sa v nedeľu vzdal funkcie riaditeľa SIS.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok