Wang ide na olympiádu, slovenský reprezentant zdolal Gionisa

TA3 TASR
16.3.2021 10:48

Slovenský reprezentant v stolnom tenise Jang Wang získal miestenku vo dvojhre na olympijské hry do Tokia. Vybojoval si ju vďaka triumfu nad Panagiotisom Gionisom z Grécka 4:2 vo finále 3. skupiny 1. fázy svetovej olympijskej kvalifikácie v katarskej Dauhe.

Wang nemal dobrý vstup do duelu, keď prvý set prehral 3:11, ďalšie dva však rozhodol vo svoj prospech (11:5, 11:9) a ujal sa vedenia 2:1. Jeho grécky súper dokázal vo štvrtej sade vyrovnať, no v ďalšom priebehu už ťahal za kratší koniec a slovenský reprezentant vyhral záverečné dva sety 11:6 a 11:7.

Wang je prvý slovenský stolný tenista, ktorý si zaistil miestenku na olympiádu do Tokia. Ďalší budú mať ešte šancu vo dvojhrách na turnaji európskej kvalifikácie, kde bude k dispozícii päť miesteniek. Turnaj v Portugalsku je naplánovaný od 21. do 25. apríla. Na OH sa dá dostať aj prostredníctvom umiestnenia vo svetovom rebríčku. To by malo stačiť aj mixu Ľubomír Pištej - Barbora Balážová.


Olympijská kvalifikácia v katarskej Dauhe - dvojhra, finále, 3. skupina: Jang WANG (SR) - Panagiotis Gionis (Gr.) 4:2 (-3, 5, 9, -6, 6, 7)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok