Oslo prechádza treťou vlnou. Zaviedlo najprísnejší lockdown

TA3 TASR
15.3.2021 23:55

Nórske hlavné mesto Oslo zaviedlo svoj doteraz najprísnejší lockdown, aby zastavilo šírenie koronavírusu. V metropole totiž zaznamenali prudké zvýšenie v počte nových prípadov nákazy.

Oslo prechádza treťou vlnou. Zaviedlo najprísnejší lockdown
TASR/AP (ilustračné)

Minulý týždeň zistili v Osle so 700 000 obyvateľmi rekordný počet ochorení COVID-19, a to 1960. Obyvatelia najnovšie nesmú mať doma viac ako dvoch hostí, oznámil na tlačovej konferencii v pondelok neskoro večer starosta Osla Raymond Johansen. Všetci študenti od ôsmeho ročníka vyššie prechádzajú na dištančné vyučovanie a aj mnoho žiakov od piateho do siedmeho ročníka sa bude učiť online. Materské školy majú byť počas týždňa s Veľkonočnými sviatkami v apríli zatvorené. Všetky existujúce opatrenia, vrátane zatvorenia mnohých obchodov a reštaurácií, majú naďalej platiť.

Toto sú najrušivejšie a najprísnejšie opatrenia zavedené v Osle počas pandémie, povedal Johansen. "Je to tvrdé, je to ťažké a je to aj potrebné," dodal. Zároveň varoval, že počet prípadov infekcie nikdy neboli vyššie než minulý týždeň.

"Nepochybne sme v tretej vlne nákazy," vyhlásil starosta a doplnil, že prudký skok spôsobili oveľa nákazlivejšie varianty koronavírusu. Celkovo zvládlo Nórsko pandémiu pomerne dobre. V Osle je však počet prípadov výrazne vyšší než vo zvyšku severskej krajiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok