Nechali sme si ujsť tri milióny vakcín? Ministerstvo reagovalo

TA3 TASR
15.3.2021 23:06

Slovenská republika si údajne nechala ujsť tri milióny vakcín od spoločnosti Pfizer. Informovali o tom na svojom webe Hospodárske noviny, ktorým sa podarilo získať aj reakciu ministerstva zdravotníctva.

Nechali sme si ujsť tri milióny vakcín? Ministerstvo reagovalo
TASR/DPA (ilu)

Denník priniesol na svojom webe informáciu o tom, že si Slovensko údajne nechalo ujsť tri milióny vakcín od spoločnosti Pfizer. Firma potvrdila, že o týchto vakcínach pre Slovensko nevie. Denník priniesol aj stanovisko ministerstva zdravotníctva, ktoré poprelo, že by sme o vakcíny prišli.

„Ministerstvo zdravotníctva ubezpečuje, že v rámci druhého kontraktu má Slovensko potvrdených dodatočných 3,4 milióna vakcín od spoločností Pfizer/BioNTech, ktoré majú prísť od apríla do decembra tohto roka. Tieto vakcíny sú nad rámec pôvodného kontraktu 2,4 milióna očkovacích dávok,“ uviedol pre Hospodárske noviny rezort.

Ako však uvádzajú Hospodárske noviny, spoločnosť Pfizer o žiadnych 3,4 milióna vakcín pre Slovensko nevie a neeviduje ho ani v rámci ďalších dodávok. Ako pre hnonline povedal Miroslav Lednár z Pfizer Slovensko, "Slovensko si z prvého možného kontraktu z decembra 2020 na úrovni 2,4 milióna zazmluvnilo 2,4 milióna dávok a z aktuálneho druhého možného množstva 2,4 milióna si objednalo napokon len 600-tisíc dávok.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok