Je to dobrá vakcína, znie z Belgicka. AstraZenecu nestopnú

TA3 TASR
15.3.2021 21:44

Belgicko sa nepridá k desiatke európskych krajín, ktoré pozastavili očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca, a bude pokračovať v aplikácii tejto očkovacej látky. Uviedli to v pondelok večer viaceré belgické médiá.

Je to dobrá vakcína, znie z Belgicka. AstraZenecu nestopnú
TASR/AP (ilu)

Rozhodnutie bolo prijaté na úrovni Národnej rady pre zdravie a odobrila ho aj mimoriadna pracovná skupina pre očkovanie. Ich odporúčania sa rozhodli rešpektovať ministri zdravotníctva federálnej vlády a regionálnych vlád, ktorí sa v pondelok popoludní stretli na medzirezortnej konferencii o verejnom zdraví.

"Je to veľmi dobrá vakcína a ochrana pred chorobou, ktorá zabíja," zdôvodnil toto rozhodnutie federálny minister zdravotníctva Frank Vandenbroucke. Belgicko tak ide proti prúdu európskych krajín, ktoré sa rozhodli pozastaviť očkovanie touto vakcínou z dôvodu obáv z možnej spojitosti s tvorbou krvných zrazenín u ľudí, ktorí dostali vakcínu od AstraZenecy.

Európska agentúra pre lieky v pondelok uviedla, že pokračuje vo vyšetrovaní "tromboembolických udalostí" u ľudí očkovaných vakcínou od AstraZenecy. Bezpečnostný výbor agentúry EMA sa v tejto súvislosti v utorok stretne s expertmi Svetovej zdravotníckej organizácie a EMA vo štvrtok uskutoční "mimoriadne zasadnutie" ohľadom vakcíny AstraZeneca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok