Sulík v TA3: Ak premiér odstúpi a vyzve ma na odchod, odídem

TA3 TASR
15.3.2021 20:22

Vicepremiér Richard Sulík nevie, ako premiér Igor Matovič zareaguje na jeho výzvu na odchod z postu predsedu vlády. V Téme dňa priznal, že "krajina je v rozklade". Myslí si, že odstúpenie ministra práce Milana Krajniaka zvýši tlak na premiéra.

Sulík v TA3: Ak premiér odstúpi a vyzve ma na odchod, odídem
TA3

Sulík: Krajniakova demisia zvýši tlak na premiéra

Ako zopakoval Sulík, premiéra v pondelok verejne vyzvali, aby odstúpil, lebo nie je spôsobilý viesť vládu. Desať dní je podľa neho maximálna lehota, ktorú premiérovi na rozhodnutie ponúka. Posledné dni mal s Igorom Matovičom štyri dlhšie rokovania "na štyri oči""Naša krajina je v rozklade," vyhlásil v Téme dňa Sulík. Na otázku, akým spôsobom sa dá vládnuť v súčasnej situácii, Sulík odpovedal, že on aj jeho tím si svoju prácu na ministerstve robia aj napriek kríze. Sulík ešte nevie, ako Matovič zareaguje, a ako sa rozhodne.

Sulík zareagoval aj na odchod ministra práce Milana Krajniaka, ktorým sa podľa neho zvýši tlak na premiéra. Nerozumie však jeho dôvodom. Ako uviedol, Krajniak spáchal "hrdinskú smrť".

Sulík povedal, že vďaka Igorovi Matovičovi má polícia voľné ruky a prichádza aj transparentnosť. Nemyslí si, že premiér je za zadržaním Vladimíra Pčolinského. Sulík sa pozastavuje nad tým, ako prebiehalo zadržanie Pčolinského. Malo prebiehať kultivovaným spôsobom, myslí si.

Ak odstúpi Igor Matovič a bude mať požiadavku, aby vicepremiér odstúpil, tak je Sulík pripravený odstúpiť.

Desať dní, ktoré dal Sulík premiérovi na rozmyslenie považuje vicepremiérka Veronika Remišová za nezodpovedné. Vláde s inými menami sa Remišová nebráni.

Pellegrini: Loď je deravá, nemá zmysel ju opravovať

Loď je deravá, je lepšie nechať ju padnúť na dno, ako opravovať, povedal v Téme dňa expremiér a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Koalícia by mala ukočiť toto trápenie a ľuďom sa ospravedlniť. V histórii našej krajiny nič podobné Pellegrini ešte nevidel. Riešením má byť vypísanie predčasných volieb. Predstavitelia koalície sa podľa neho už "dourážali" a navzájom sa nenávidia. Nemyslí si, že táto koalícia je funkčná.

Predčasné parlamentné voľby sa za súčasnej pandemickej situácie dajú podľa Pellegrini zvládnuť. Uviedol príklad víkendových volieb v Nemecku. "Nebral by som to ako problém," povedal Pellegrini s tým, že o šesť mesiacov bude zaočkovaných už podstatne viac ľudí. Pellegrini očakáva, že v priebehu apríla odovzdajú prezidentke "veľké množstvo" podpisov pod petíciu za referendum.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok