Som v skutočnom koncentračnom tábore, ozval sa Navaľnyj

TA3 TASR
15.3.2021 17:08

Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj, ktorý si odpykáva dvaapolročný trest v nápravnom tábore v meste Pokrov východne od Moskvy, v pondelok vyhlásil, že je uväznený v "skutočnom koncentračnom tábore".

"Musím priznať, že ma ruský väzenský systém dokázal prekvapiť. Netušil som, že je možné vytvoriť 100 kilometrov od Moskvy skutočný koncentračný tábor," napísal Navaľnyj v príspevku zverejnenom na sociálnej sieti Instagram spolu s fotografiou, na ktorej je nakrátko ostrihaný.

navalny_c0a80501-8638-5db1.jpg

Navaľnyj v pondelok potvrdil, že sa nachádza v nápravnom tábore č. 2 (IK-2) v meste Pokrov vo Vladimírskej oblasti. Správa o prevoze Navaľného z vyšetrovacej väznice v meste Koľčugino vo Vladimírskej oblasti sa objavila v piatok. Už dávnejšie sa v ruských médiách špekulovalo, že bude prevezený práve do Pokrova.

Navaľnyj sa ocitol vo väzbe v polovici januára - hneď po svojom návrate z liečenia v Nemecku. Následne mu súd vo februári zmenil pôvodne podmienečný trest väzenia vynesený v kauze Yves Rocher na nepodmienečný. Vzhľadom na čas, ktorý už strávil v cele predbežného zadržania a v domácom väzení, si bude musieť vo väzení odsedieť dva a pol roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok