Chára mieri do HC Lev Praha, premiéra zrejme v sobotu

SITA
2.10.2012 13:27

Slovenský obranca Zdeno Chára sa počas výluky v zámorskej NHL dohodol na spolupráci s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) HC Lev Praha. Informuje o tom portál iSport.cz. Skúsený 35-ročný bek je v NHL kapitán mužstva Boston Bruins, vzhľadom na lockout sa po úvahách rozhodol pre pôsobenie v pražskom klube.

Chára mieri do HC Lev Praha, premiéra zrejme v sobotu
SITA

Chára by mal už v stredu priletieť do Prahy. "Vybavujeme jeho transferkartu a chceme, aby hral už cez víkend proti Petrohradu," uviedol výkonný riaditeľ pražského klubu Martin Maškarinec.

Víťaz Stanley Cupu 2011, najlepší obranca NHL 2008/2009 a muž s najtvrdšou strelou v súťaži odohral v minulej sezóne v drese bostonských "medveďov" 79 zápasov v základnej časti s bilanciou 12 gólov a 40 asistencií. V play-off pridal sedem duelov (1+2). Počas predchádzajúcej výluky v NHL (2004/2005) pôsobil trenčiansky rodák vo švédskom tíme Färjestads BK, za ktorý nastúpil v základnej časti v 33 zápasoch s bilanciou 10 gólov, 15 asistencií a 132 trestných minút. V play-off mal na konte 3 góly, 5 asistencií a 82 trestných minút. Najvyšší muž NHL (205 cm) pôsobil v najsilnejšej lige sveta aj v tímoch Ottawa Senators a New York Islanders. Chára na začiatku kariéry hrával aj v Prahe, za seniorov Sparty odohral jeden extraligový duel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok