Jankovská sa na súde nezúčastní, vraj by to ohrozilo jej zdravie

TA3 TASR
15.3.2021 09:49

Bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská sa na verejnom zasadnutí na Krajskom súde (KS) v Trnave vzhľadom na zdravotný stav a odporučenie lekárov nezúčastní, uviedol obhajca obvinenej Peter Erdős. Krajský súd bude rozhodovať o sťažnosti prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) voči rozhodnutiu Okresného súdu (OS) v Trenčíne, ktorý Jankovskú v kauze prebratia baru Fatima nezobral do väzby.

"Moja klientka je v súčasnosti stále hospitalizovaná a na základe lekárskej správy, respektíve vyjadrenia primára psychiatrickej kliniky Fakultnej nemocnici v Trenčíne vyplýva, že sa nemôže zúčastniť na dnešnom verejnom zasadnutí z dôvodu, že by došlo k zhoršeniu jej zdravotného stavu," dodal advokát.

Sudca OS v Trenčíne 7. marca rozhodol o prepustení Jankovskej z policajného zadržania s tým, že má po prepustení nosiť monitorovací náramok. Zakázal jej styky a kontakty s obvinenými svedkami, znalcami v trestnej veci vedenej v kauze Fatima. Jankovskej následne nainštalovali monitorovací náramok.

Jankovská sa psychicky zrútila po tom, ako ju 4. marca po prepustení z väzby zo strany Najvyššieho súdu SR na slobodu opätovne zadržali. Obvinená je v akciách Búrka a Víchrica. Najnovšie zadržanie súviselo s kauzou trenčianskeho baru Fatima. Vo väzbe bola od marca minulého roka, keď NAKA zasahovala v rámci akcie Búrka. NAKA zadržala vtedy 13 sudcov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok