Návrh na väzbu Kvietika doručili na Špecializovaný trestný súd

TA3 TASR
13.3.2021 19:02

Na Špecializovaný trestný súd v Pezinku bol v sobotu doručený návrh prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na väzobné stíhanie finančníka Martina Kvietika obvineného v kauze Dobytkár. O návrhu by mal sudca pre prípravné konanie rozhodovať v pondelok. Informoval o tom obhajca obvineného Dušan Ivan.

Návrh na väzbu Kvietika doručili na Špecializovaný trestný súd
TASR/Ján Krošlák

Advokátovi by mal byť doručený návrh prokurátora a až následne sa k nemu vyjadrí. "K danej trestnej veci sa nebudeme vyjadrovať," povedal hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Martina Kvietika vo štvrtok (11. 3.) krátko po prepustení z väzby v Leopoldove zadržali a obvinili v inej trestnej veci než bol doteraz väzobne stíhaný.

Nové obvinenie sa týka skutku ešte z roku 2017 a opiera sa o výpovede dvoch svedkov. Jeden z nich bol vypočutý už v máji 2020. Podľa mediálnych správ mal Martin Kvietik prijať úplatok vo výške 180.000 eur za sprostredkovanie agrodotácií. Vo štvrtok ho prepustil Najvyšší súd SR z väzby na slobodu. Zrušil tak uznesenie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica z konca februára. Väzbu Martinovi Kvietikovi aj bývalému riaditeľovi Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jurajovi Kožuchovi ŠTS vlani v novembri predĺžil do 1. apríla.

Počas akcie Dobytkár Národná kriminálna agentúra do polovice júla 2020 obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Všetky čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur. Väzobne stíhajú sedem ľudí. Juraj K. je od 4. februára na slobode po desiatich mesiacoch strávených vo väzbe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok