Krátke obdobie tepla sa končí. Teploty klesnú aj pod mínus 10

TA3 TASR
13.3.2021 18:20

Slovensko čaká od nedele ochladenie, pretrvávať bude celý týždeň. Bude veterno a v niektorých lokalitách má aj snežiť. Koncom týždňa sa môžu vyskytnúť silnejšie mrazy, v noci môže teplota klesnúť pod mínus 10 stupňov Celzia. Na sociálnej sieti o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav.

Krátke obdobie tepla sa končí. Teploty klesnú aj pod mínus 10
TASR/AP ilustračné

"Už zajtra prejde cez naše územie studený front, za ktorým k nám od severozápadu prenikne chladnejšia vzduchová hmota. Následná prestavba tlakových útvarov spôsobí ďalšie zosilnenie prílevu chladného vzduchu od severu do našej oblasti a bude pretrvávať celý budúci týždeň," napísali meteorológovia.

SHMÚ očakáva vietor, miestami aj so zrážkami. Môže tiež snežiť, prechodne aj v nižších polohách. "Na severe bude snežiť trvalejšie. Koncom týždňa je aj vyššia pravdepodobnosť silnejších mrazov, v noci pod mínus 10 stupňov Celzia," skonštatoval ústav.

Meteorológovia očakávajú pretrvávajúce chladné severné prúdenie v našej oblasti. "Šanca na teplo, aké sme mali koncom februára, teda 20 stupňov Celzia, tak vzhľadom na rozsah zachladenia európskej časti kontinentu môže byť až v závere mesiaca (ak vôbec)," uzavrel SHMÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok