Policajt mal uniesť a zavraždiť mladú ženu. Telo našli v lese

TA3 TASR
13.3.2021 08:57

Príslušníka londýnskej Metropolitnej polície obvinili z únosu a vraždy 33-ročnej ženy, ktorej mŕtve telo sa našlo tejto týždeň v lese v juhoaglickom meste Kent.

Metropolitná polícia v piatok potvrdila, že nájdené telesné pozostatky patria hľadanej Sarah Everardovej, ktorá bola nezvestná od 3. marca, keď vo večerných hodinách peši odišla z domu svojho známeho v južnom Londýne. Už v stredu vyšetrovatelia oznámili, že pre podozrenie únosu a vraždy Londýnčanky Everardovej zatkli nemenovaného príslušníka MPS. Mnohé obyvateľky britskej metropoly a jej okolia sa v súvislosti s prípadom začali obávať o svoju bezpečnosť.

V piatok Metropolitná polícia uviedla, že v rámci vyšetrovania tohto prípadu bolo vznesené obvinenie z únosu a vraždy voči príslušníkovi MPS Wayneovi Couzensovi, ktorý pracoval na úseku ochrany diplomatických objektov. V čase zmiznutia Everardovej nebol v službe. Polícia okrem neho zatkla ešte v utorok jednu ženu podozrivú z napomáhania páchateľovi vraždy. Podľa správ britských médií išlo o partnerku zatknutého policajta, ktorú už medzičasom prepustili na kauciu.

Policajta Couzensa zatkli aj pre podozrenie z obnažovania sa na verejnosti, nesúvisiace s prípadom Everardovej. V sobotu bude predvedený pred sudcu. V spojitosti s touto vraždou policajní forenzní experti v piatok prehľadali pozemok v susedstve domu zatknutého muža v Kente, a tiež opustenú budovu garáže v prístavnom meste Dover, ktorú v minulosti využívala jeho rodina.

Everardovej telo sa po rozsiahlom pátraní našlo v lesoch pri meste Ashford v grófstve Kent, približne 78 kilometrov od miesta, kde bola naposledy videná.

Britská ministerka vnútra Priti Patelová v súvislosti s prípadom ubezpečila, že podnikne opatrenia na posilnenie bezpečnosti žien. "Každá žena a každé dievča by mala mať zaručenú slobodu chodiť po ulici bez najmenšieho strachu z obťažovania, zneužitia alebo násilia," napísala ministerka na Twitteri.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok