Smer hodnotí rok Mikulca vo vláde, s výčitkami nešetril

TA3 TASR
12.3.2021 11:43

Opozičná strana Smer-SD považuje pôsobenie Romana Mikulca (OĽANO) vo funkcii ministra vnútra za nedostatočné. Ako uviedol hovorca strany Ján Mažgút v hodnotení prvého roku ministra pre TASR, dôvodmi sú nedostatok odbornosti, profesionality, dôstojnej komunikácie a ďalšie nedostatky, ktoré sa podľa nich odrážajú vo zvyšovaní politizácie polície.

Smer hodnotí rok Mikulca vo vláde, s výčitkami nešetril
TASR/Pavel Neubauer

Smer kritizuje napríklad "opätovnú politizáciu voľby policajného prezidenta" v súvislosti s avizovanými zmenami. "Veľké problémy vidíme v zmenách vo výsluhových dôchodkoch, ktoré poškodili mnohých poctivých policajtov a donútili ich opustiť policajný zbor. Za veľmi znepokojujúci považujeme aj húfny odchod mnohých policajtov z policajného zboru, ktorí nesúhlasia s tým, ako postupuje vedenie policajného zboru a ministerstvo vnútra," skonštatoval Mažgút.

Ako zlyhanie vnímajú aj nedostatočné kontrolné opatrenia na hraniciach Slovenskej republiky pri príchode zo zahraničia.

Ministerstvo vnútra by sa malo podľa strany v budúcnosti sústrediť hlavne na odpolitizovanie polície, dodržiavanie platného právneho poriadku, dodržiavanie zásady primeraného zásahu a rovnako tak aj na slušnejšiu komunikáciu či transparentnejší prístup vedenia polície a samotného ministra Mikulca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok