Sulík s Remišovou stratili dôstojnosť, kritizuje šéfka PS Bihariová

TA3 TASR
11.3.2021 17:02

Lídri koaličných strán Richard Sulík a Veronika Remišová prišli o svoju politickú dôstojnosť. Myslí si to predsedníčka mimoparlamentnej strany Progresívne Slovensko Irena Bihariová. Obaja vyše týždňa kritizovali správanie premiéra Igora Matoviča, no z funkcie odchádza minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Sulík s Remišovou stratili dôstojnosť, kritizuje šéfka PS Bihariová
TASR/Jaroslav Novák

Dôsledkom podľa Bihariovej bude, že Matovič bude vo svojom vyčíňaní ešte sebavedomejší, pretože vie, že žiadny z koaličných partnerov si už nikdy ani nepípne. "Alebo ak aj pípne, tak potom opäť stíchne, ako sme toho boli svedkom dnes. Odteraz bude Igor Matovič ničím a nikým neobmedzený vládca, ktorý si môže do svojich partnerov utierať topánky, kedykoľvek sa mu bude chcieť," skonštatovala.

Strana deklarovala, že bude naďalej poukazovať na všetky prešľapy predsedu vlády a urobí ďalšie kroky na to, aby Matovič nebol premiérom celé volebné obdobie.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí končí vo funkcii. Oznámil to na štvrtkovej tlačovej konferencii s tým, že dve menšie koaličné strany podmienili zotrvanie vo vláde jeho demisiou. Podľa premiéra Igora Matoviča (OĽANO) by mal odstúpiť až po tom, ako sa na Slovensku naplno rozbehne očkovanie vakcínou Sputnik V. Nákup a povolenie na použitie vakcíny na Slovensku podnietili vznik koaličnej krízy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok