Kvietika z kauzy Dobytkár hneď po prepustení opäť zatkli

TA3 TASR
11.3.2021 16:16

Finančníka Martina Kvietika, obvineného počas policajnej akcie Dobytkár, krátko po prepustení z väzby v Leopoldove zadržali a obvinili v inej trestnej veci. Informoval o tom jeho obhajca Dušan Ivan. Ako dodal, práve je na výsluchu svojho klienta.

Kvietika vo štvrtok prepustil Najvyšší súd SR z väzby na slobodu. NS SR zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica z 26. februára a obvineného prepustil z väzby na slobodu. V piatok mal banskobystrický ŠTS na návrh prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry rozhodovať o predĺžení jeho väzby do novembra tohto roka. Väzbu Kvietikovi aj bývalému riaditeľovi Pôdohospodárskej platobnej agentúry Jurajovi Kožuchovi ŠTS vlani v novembri predĺžil do 1. apríla.

Počas akcie Dobytkár Národná kriminálna agentúra do polovice júla 2020 obvinila 21 fyzických a sedem právnických osôb. Všetky čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Výška zdokumentovaných úplatkov dosiahla takmer 10,5 milióna eur. Väzobne stíhajú sedem ľudí. Juraj K. je od 4. februára na slobode po desiatich mesiacoch strávených vo väzbe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok