Ako von z krízy? Raši s Cigánikovou sa v jednom zhodli

TA3
10.3.2021 13:29

Minister Marek Krajčí odstúpiť neplánuje. V nemocniciach však pribúdajú pacienti a s očkovaním je chaos. Na rozuzlenie vládnej krízy sa stále čaká. Ustojí to šéf rezortu zdravotníctva? Jana Bittó Cigániková i Richard Raši sa v jednom zhodli, žiadajú odchod ministra, ale aj samotného premiéra. Obaja to uviedli v relácii Braňo Závodský Naživo.

Ako von z krízy? Raši s Cigánikovou sa v jednom zhodli
TASR/Jaroslav Novák

Bez rekonštrukcie to nepôjde

Rokovania o vládnej kríze prebiehajú, ako uviedla Jana Bittó Cigániková, no kritika z koaličných i opozičných strán neutícha. Podľa Cigánikovej chcú celý výsledok krízy zvaliť na predsedu strany SaS Richarda Sulíka. "Bez rekonštrukcie to ďalej nepôjde," zdôraznila s tým, že s odchodom šéfa zdravotníctva žiadajú aj odchod premiéra.

Zároveň uviedla, že líder SaS nemá konflikt priamo s ministrom zdravotníctva. Problémom je premiér. "Ako celá vláda citíme zodpovednosť za to, čo sa deje, je však nefér vyťahovať na Sulíka nákupy testov," uviedla a zároveň pripustila, že pokiaľ by to umožnilo výmenu premiéra, Sulík by zo svojho ministerského postu odstúpil.

Raši: Už rok presluhuje

V kritike Krajčího súhlasí aj Richard Raši. "Načo máme ministra, ktorý tvrdí, že je bezmocný? Už rok presluhuje, ministrom sa nikdy nemal stať. Tento rezort by nezvládol ani v mierových časoch," povedal Raši. Odvolanie šéfa rezortu v čase, keď sa mu nedarí, je podľa neho logickým krokom. Odchod Krajčího však nepovažuje za jediné riešenie. "Je to len pešiak OĽANO, spolu s ním by mal odísť aj predseda vlády, ktorá zlyhala. Sme doriadená krajina," vysvetlil.

Podľa Rašiho sa opozícia nepokúša o vyslovenie nedôvery a odvolávanie aj z toho dôvodu, že to momentálne význam nemá. Pripomenul snahu o predčasné voľby a zbieranie podpisov na referendum. Chaos okolo systému registrácie na očkovanie Raši aj Cigániková pripisujú Krajčímu ako ďalšie zlyhanie. Cigániková zároveň avizovala, že zvolali mimoriadny výbor, na ktorom sa budú Krajčího pýtať na vybavenie nemocníc i problémy s očkovaním.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok