Exminisetr Galko obstál pred komisiou, ostáva na čele Leteckých opravovní

TA3 TASR
10.3.2021 11:16

Generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva štátnej akciovej spoločnosti Letecké opravovne Trenčín zostáva exminister obrany Ľubomír Galko. Dosiaľ pôsobil vo funkcii dočasne, riadením bol poverený od septembra 2020. Ďalšie voľné miesto v predstavenstve obsadil po výberovom konaní Juraj Lauš. Pre Uviedla to hovorkyňa ministerstva obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Exminisetr Galko obstál pred komisiou, ostáva na čele Leteckých opravovní
TASR/Jaroslav Novák

Výberové konanie na obsadenie dvoch funkcií členov predstavenstva LOTN sa podľa hovorkyne uskutočnilo 16. februára. Zúčastnili sa ho traja kandidáti. Uchádzači absolvovali písomný test a ústny pohovor. Posudzovala ich trojčlenná komisia menovaná ministrom obrany.

Galko nahradil vo funkcii Vladimíra Šimanského, vedením štátneho podniku ho do výberového konania poveril minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO). Minister vtedy uviedol, že chce využiť Galkove skúsenosti na boj s korupciou a stransparentnenie procesov v rámci štátneho podniku.

„V minulosti išiel po takýchto prípadoch veľmi tvrdo, a preto sa spolieham, že bude takýmto spôsobom pristupovať aj v rámci Leteckých opravovní Trenčín. Tie sú totiž po manažmente bývalého vedenia rezortu vo veľmi zlých číslach a v stave, ktorý s transparentnosťou nemá veľa spoločného,“ skonštatoval Naď koncom augusta.

Galko pôsobil ako minister obrany za stranu SaS počas vlády Ivety Radičovej. Odvolali ho pre kauzu odpočúvania novinárov spojenú s vtedajším Vojenským obranným spravodajstvom. Po konflikte v SaS Galko v roku 2019 spolu s ďalšími od "sulíkovcov" odišiel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok