Čoskoro sa k nám vráti sneh, môže skomplikovať dopravu

TA3
10.3.2021 09:32

Už niekoľko dní máme chladnejšie počasie, k nemu sa však podľa meteorológov majú pridať aj snehové zrážky a vietor. Sneh môžeme očakávať už vo štvrtok, zrážky k nám prídu od západu.

Čoskoro sa k nám vráti sneh, môže skomplikovať dopravu
ČTK

Od štvrtka nás tak čaká výraznejšie zhoršenie počasia, informuje portál iMeteo.sk. Príde silnejší vietor a jarné sneženie. Pozor by si mali dávať vodiči, počasie môže skomplikovať dopravu na slovenských cestách.

Sneh môžeme vo štvrtok čakať predovšetkým v Žilinskom kraji a na severe Banskobystrického kraja. V noci na piatok sa zrážky majú rozšíriť aj na územie východného Slovenska. V piatok ráno má sneženie na niektorých miestach podľa meteorológov skomplikovať dopravu, a to najmä v horských oblastiach.

V horských oblastiach v Banskobystrickom a Žilinskom kraji môže napadnúť od 5 do 10 centimetrov nového snehu, upozorňuje iMeteo.sk. Nižšie bude snehu menej, ale sneženie očakávame aj tam. Keďže bude pomerne teplo, v nížinách by sa sneh mal rýchlo topiť.

Počasie u nás ovplyvní aj víchrica Klaus, ktorá môže vo štvrtok Nemecku spôsobiť aj materiálne škody. U nás sa prejaví silnejším vetrom. Ten má dosahovať rýchlosť až okolo 70 km/h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok