Slovnaft plánuje prepustiť až 9 % zamestnancov

TASR
1.10.2012 16:05

Znižovanie nákladov a zefektívňovanie procesov aj v oblasti pracovných pozícií neplánuje popri iných rafinériách len maďarská ropná a plynárenská skupina MOL, ale aj jej slovenská dcérska spoločnosť Slovnaft.

Slovnaft plánuje prepustiť až 9 % zamestnancov
SITA

"V súčasnosti presné počty o tom, koľko ľudí bude v rámci racionalizácie dotknutých, neviem uviesť. Viem len povedať, že tieto racionalizačné opatrenia by sa mali týkať približne 7 % zamestnancov z celkového počtu skupiny Slovnaft," informoval TASR hovorca a riaditeľ podnikovej komunikácie Slovnaftu Anton Molnár. Skupina Slovnaft pritom zamestnáva približne 3600 pracovníkov.

Výsledkom organizačných zmien bude zníženie počtu kmeňových pracovných pozícií v skupine Slovnaft asi o 9 %, pričom však redukcia počtu skutočnej zamestnanosti bude nižšia - približne 7-%, keďže mnoho pracovných pozícií nebolo doteraz obsadených. Odchod časti svojich zamestnancov bude podľa Molnára Slovnaft z pohľadu regionálnej zamestnanosti v ďalších rokoch tlmiť rozsiahlymi investíciami.

"Skupina Slovnaft zotrvá v doterajšej aplikovanej praxi, keď v podobe obnovovacích a rozvojových investícií počas posledných 10 až 15 rokov investovala v priemere 110 až 120 miliónov eur ročne. Táto suma v ďalších rokoch vzrastie najmä v súvislosti s pripravovanou výstavbou novej výrobnej linky na výrobu polyetylénu a s modernizáciou etylénovej jednotky, dokopy v hodnote približne za 300 miliónov eur," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok